PDN Image

Promethean Developer Network

Discussion TopRight image

Get in on the discussion

Go Back   Promethean Planet Forums > Forum Suomi > Forum Suomi
FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Forum Suomi Tervetuloa Prometheanplanetin suomenkieliseen forumiin! Osallistu pedagogiseen keskusteluun ja ideoiden jakamiseen muiden opettajien kanssa. Jaa kokemuksesi ActivClassroom -ratkaisun kanssa toteuttamistasi opetustuokioista ja kysy vinkkejä muilta käyttäjiltä. Kerro omista ja luokkasi oivalluksista kuinka käytätte ohjelmistoa oppimisen tukena, havainnollistamisen apuna tai yhteisellä tutkimusretkellä oppimisen maailmaan. Tule mukaan, jaetaan yhdessä!

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 23-03-2011
salla vainio salla vainio is offline
ACTIV professional
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 201
Default OPH:n Kaisa Vähähyypän kirjoitus TVT:stä kouluissa

Kaisa Vähähyyppä toimii Opetushallituksessa Oppimisympäristöt- yksikön päällikkönä. Hän on kirjoittanut ajatuksiaan suomalaisen koulutusjärjestelmän epätasa-arvoisesta tilanteesta ja mahdollisuukista blogissa, joka on lukemisen arvoinen. Hänen keskeisenä tehtävänään on kehittää tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöä yhteistyössä opettajien, hallinnon ja oppilaiden kanssa ja siinä Kaisa on kyllä onnistunut.

Mielelläni kuulisin opettajien kommentteja ja ajatuksia tästä Kaisan ajatuksesta: "Tieto- ja viestintätekniikka, kotoisasti tvt, on oppimisympäristö itsessään, mutta se myös yhdistää muita oppimisympäristöjä. Sen avulla oppilas saa koko maailman ulottuvilleen. Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus oppia ohjatusti ja turvallisesti löytämään tämä maailma ja hyödyntämään sen mahdollisuuksia."

Itse olen Kaisan kanssa täysin samaa mieltä ja näen tämän oikeuden toteutuvan jo monissa kouluissa päivittäin, tunneittain. Kaisan viimeinen lause osuu hyvin vaalien alla poliittisten päättäjien ja johtajien, rehtoreiden tärkeään asemaan tässäkin muutoksessa: "Kansallisen suunnitelman toteuttaminen tarvitsee paitsi rahaa myös vahvaa valtion ja paikallisen hallinnon, yritysten, rehtorien, opettajien ja vanhempien sitoutumista suunnitelman yhdessä toteuttamiseksi."

Itse haluan olla tukemassa tätä kansallisen suunnitelman toteutumista niin äitinä, opettajana, kuin opettajien tukijana omassa työssäni. Tehdään yhdessä parhaamme!
__________________
Salla Vainio,
Teaching and Learning Consultant for Promethean
  #2  
Old 24-03-2011
salla vainio salla vainio is offline
ACTIV professional
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 201
Default Viestintäministeri vaatii it-spurttia kouluihin

"Viestintäministerin mukaan kouluissa tarvitaan nyt tietotekniikan osaavia opettajia, laadukkaita sähköisiä oppisisältöjä ja toimivat tietoliikenneyhteydet."

Lue lisää Suvi Lindenin ajatukista täältä.
__________________
Salla Vainio,
Teaching and Learning Consultant for Promethean
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT +1. The time now is 02:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.