PDN Image

Promethean Developer Network

Discussion TopRight image

Get in on the discussion

Go Back   Promethean Planet Forums > Forum Suomi > Forum Suomi
FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Forum Suomi Tervetuloa Prometheanplanetin suomenkieliseen forumiin! Osallistu pedagogiseen keskusteluun ja ideoiden jakamiseen muiden opettajien kanssa. Jaa kokemuksesi ActivClassroom -ratkaisun kanssa toteuttamistasi opetustuokioista ja kysy vinkkejä muilta käyttäjiltä. Kerro omista ja luokkasi oivalluksista kuinka käytätte ohjelmistoa oppimisen tukena, havainnollistamisen apuna tai yhteisellä tutkimusretkellä oppimisen maailmaan. Tule mukaan, jaetaan yhdessä!

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 19-04-2010
salla vainio salla vainio is offline
ACTIV professional
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 201
Default Esi- ja alkuopettajien ikioma keskustelupalsta interaktiivisesta opetusteknologiasta

Hei,
Tapasin tänään ihanan innostuneen alkuopettajan. Hän toivoi, että perustaisimme myös esi- ja alkuopettajien keskustelupalstan. Täällä voitte vapaasti jakaa ahaa -elämyksiänne oppilaiden aktivoinnista ja oppimisen tukemisesta keskenänne. Kerro miten käytät luokassasi ActivInspire -ohjelmistoa, Activboardia, dokumenttikameraa tai muuta opetusteknologiaa. Kysy myös muilta opettajilta neuvoja!

Jos olet löytänyt jonkin hyvän lehtiön, laita ihmeessä linkki tuohon lehtiöön myös muiden tietoon ja kerro miksi itse näet lehtiön olevan pedagogisesti mielekäs.

Terveisin Salla Vainio, Teaching and Learning Consultant, Promethean
  #2  
Old 07-05-2010
salla vainio salla vainio is offline
ACTIV professional
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 201
Default Liikennekasvatukseen hyviä kuvia pohjaksi

Hei,

Käy tutustumassa tähän kustantajan ilmaiseen materiaaliin, jossa on erilaisia kuvia ja taustoja tarinan kerronnan ja esimerkiksi liikennekasvatuksen tueksi. Kuvat ovat todella hauskoja ja voisin kuvitella lasten mielikuvituksen ja oppimismatkan lähtevän liikkelle näiden avulla helposti. Kokeile ihmeessä ja lataa resurssit omiin resursseihisi!

http://www.Prometheanplanet.com/serv...show=nav.16461

Salla Vainio, TLC, Promethean
  #3  
Old 25-05-2010
salla vainio salla vainio is offline
ACTIV professional
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 201
Default Promethean, National Geographic ja Disney yhteistyössä

Hei, tässä vinkki merenalaiseen maailmaan tutustumiseen:

Promethean on luonut yhteistyössä National Geographicin ja Disneynature's OCEANS elokuvan Earth Dayta varten tuottaman materiaalin tueksi myös koulutukseen tukimateriaalia. Löydät valmiin flipchart tiedoston käytettäväksesi ActivInspire -ohjelmistollasi osoitteesta:

http://disney.go.com/disneynature/oceans/

Valitse vasemmalta for educators, jos haluat ladata lehtiön. Kelaa näkyviin tulevasta valikosta alaspäin niin kauan, että näet otsakkeen Interactive Whiteboard content. Alta voit ladata ilmaisen lehtiön ja sivuilta katsella oppilaiden kanssa muutenkin merenalaista maailmaa.
Tiedostohan on sitten englannin kielellä, mutta pieni kielikylpy tuskin haitannee? Voit antaa vinkin vaikka koulunne englannin opettajallekin.

terveisin,
Salla Vainio
Teaching and Learning Consultant

Promethean

Last edited by salla vainio; 25-05-2010 at 12:16 PM.
  #4  
Old 10-08-2010
elias elias is offline
Newbie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 7
Thumbs up Oikeinkirjoituksen harjoittelua

Löysin tämän Sirpan lähettämä lehtiön, jonka avulla voi opiskella yhdessä oppilaiden kanssa oikeinkirjoitusta.
http://www1.Prometheanplanet.com/fin...Resource.32338

Mielestäni tässä on arvokasta se, että vaikka oppilaat tekisivät yrittäessään virheitä, siitä saadaan ajattelua aikaan ja vuorovaikutusta oppilaiden välille. Sitten voitaisiin vaikka keksiä lisää eläimiä ja kirjoittaa niitä vihkoon ja taas taululla yhdessä ihan kynillä kaksi käyttäjää taululla yhtä aikaa. Kiitos Sirpa!

Last edited by elias; 10-08-2010 at 06:53 PM.
  #5  
Old 23-08-2010
salla vainio salla vainio is offline
ACTIV professional
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 201
Default eka luokan vieraana

Sain vierailla Teemu -open luokassa 1A:lla Peltosaaren koulussa Riihimäellä. Teemu on käyttänyt Activboard -interaktiivista valkotaulua vajaan viikon. Hän oli jakanut luokan oppilaat kahtia. Toiset tekivät apuopen kanssa väritystehtäviä kääntyneenä liitutaululle päin ja keskittyivät kirjatehtäväänsä. Toinen puoli oli kääntänyt pulpetit kohti Activboardia ja seurasi Teemun opetustuokiota.

Teemu haki tyhjän lehtiösivunsa tueksi resursseistaan kirjaimet esiin, jotka tulivat mukavasti oppilaita ajatellen taulun alareunaan Primary -käyttöliittymällä. Kun oppilaat maistelivat toistensa alkukirjaimia ja äänsivät niitä Teemun kanssa, Teemu veti aina kirjaimen alhaalta sivun keskelle ja suurensi sen. Oppilaat saivat tulla vetämään seuraavia "juhlakirjaimia" ja keksittiin yhdessä muitakin noilla kirjaimilla alkamia sanoja.

Uskomattoman hienoa tilanteessa oli se, että oppilaat seurasivat hiiren hiljaa ja keskittyivät yhteiseen ongelmanratkaisuun. Muut tekivät kirjatehtäviään tunnollisesti tietäen, että kohta vaihdettaisiin. Ekaluokkalaiset keskittyivät hienosti omaan tehtäväänsä ja saivat varmaan toistoakin auditiiviseen muistiin.

Teemun opetustuokion perusteella en olisi uskonut hänen olevan vasta-alkaja. Hän oli jo ottanut kynän haltuun, ActivInspire -ohjelmiston perusteet ja resurssien haun. Ihana asenne kerta kaikkiaan, hassutteleva mutta kuitenkin rauhallinen ote jätti hyvän mielen. Tila oli otettu hienosti haltuun ja teknologia toimi osana oppimisympäristöä luontevasti oppimista palvellen.

Terkut Peltsiin!
Salla Vainio, TLC for Promethean
  #6  
Old 24-08-2010
sarkko sarkko is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 16
Talking Re: Esi- ja alkuopettajien ikioma keskustelupalsta interaktiivisesta opetusteknologia

Salla,
tunti meni juuri noin ja olin ihan älyttömän iloinen, kun opettaja lähti heti vaan rohkeasti kokeilemaan ja opettelemaan! Taulun avulla tunnille saadaan toistoa (luontevasti), sallittua liikehdintää, mikä tukee oppimista, motivaatiota ja monikanavaisuutta. Mä olen ihan myyty!
  #7  
Old 27-09-2010
sarkko sarkko is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 16
Default Re: Esi- ja alkuopettajien ikioma keskustelupalsta interaktiivisesta opetusteknologia

Helille Rekolaan terkkuja!
Ja kiitoksia mm. hajotelmapelin tuomasta peli-innosta täällä meillä Peltosaaren koulussa, Riihimäellä! Sitä pelataan täällä tiukasti!
Käykää muutkin katsomassa:
http://www1.Prometheanplanet.com/fin...Resource.32590
t.Sirpa
  #8  
Old 28-09-2010
salla vainio salla vainio is offline
ACTIV professional
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 201
Default Oppilaat juoksi taululle

Kuulin Sirpa rehtoriltasi myös opettajahuoneessa käytyä keskustelua aiheeseen liittyen: opettaja oli kuulemma tullut innoissaan opehuoneeseen ja selittänyt että "kuulkaa koko tunti pelattiin hajotelmapeliä, joka ladattiin sieltä netistä ja oppilaille piti sanoa: ei saa juosta taululle." Eli voisi sanoa, että oppilaat on teillä todella saatu innostettua ja aktivoitua interaktiivisen taulun avulla. Sisällöt ovat tärkeitä ja tarvitaan vielä opettajien hyvä asenne, jotta teknologia tulee tukemaan oppimista ja oppilaiden aktiivista toimijuutta.

Toimintakulttuurin muutos tapahtuu vähitellen, mutta teknologia voi mahdollistaa uusien opetusmenetelmien ja pedagogisten näkökulmien kokeilemisen ja kehittämisen. Teette jokainen arvokasta työtä tässä kohtaa Suomessa!
__________________
Salla Vainio,
Teaching and Learning Consultant for Promethean
  #9  
Old 12-10-2010
salla vainio salla vainio is offline
ACTIV professional
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 201
Default Uusia tiedostoja alkuopettajille

Kurkatkaa ihmeessä uudet lehtiöt, jotka on ladattu Planetiin kaikkien käyttöön.
Alkuäänteiden tunnistamista yhdessä.

http://www1.Prometheanplanet.com/fin...Resource.32704
__________________
Salla Vainio,
Teaching and Learning Consultant for Promethean
  #10  
Old 17-10-2010
salla vainio salla vainio is offline
ACTIV professional
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 201
Default Eskariopet Minna ja Mari innoissaan

Tapasin kaksi ihastuttavaa esikoulun opettajaa. Minna ja Mari ovat käyttäneet Activboardia osana esikouluryhmänsä toimintaa nyt reilut kaksi kuukautta. He ovat jo tässä ajassa innostuneet käyttämään interaktiivista taulua osana ryhmän toimintaa. Lapsista osa saattaa olla lattialla leikkimässä, osa pöydillä tekemässä omia juttujaan ja osa taululla harjoittelemassa kirjaimia isoilla linjoilla tai vaikka piirtämässä.

Kysyin heiltä näkevätkö he interaktiivisella taululla lisäarvoa esiopetuksessa. Molemmat vastasivat kehonkieli vahvasti mukana, että ilman muuta. Heidän mielestään se tuo lisämahdollisuuksia työskentelytapoihin ja myös havainnollisuutta, jota ei aiemmin osannut uneksiakaan eskariluokkaan. Minna ja Mari ovat ottaneet teknologian todella upeasti osaksi työtään ja he jakavat ideansa ja pohdiskelunsa keskenään tiuhaan, vaikka työskentelevätkin eri ryhmien kanssa.

On hienoa, että opettajat jakavat asiantuntijuutensa ja pohdintansa! Hienoa työtä Mari ja Minna - ja kiitos kun saimme vierailla Prometheanin väen kanssa luonanne! Ihanaa syksyä ja Hello - terveiset lapsille!
__________________
Salla Vainio,
Teaching and Learning Consultant for Promethean
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT +1. The time now is 07:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.